19 maj 2012

"Hemma hos" på Råå fortsättning


För er som är nytillkomna till min blogg har jag alltså varit och hälsat på Jenny på Råå. Det var en dröm att komma hit och få fika tillsammans med härliga vänner, vilket ljuvligt, fantastiskt ställe. Hela hemmet känns ljust och fräscht. Det kan vara svårt att hålla balansen mellan "ljust och fräscht" och "tråkigt" tycker jag men det lyckas Jenny helt utmärkt med. Älskar hennes gashäll och alla hennes vackra detaljer överallt!


Köket har hon haft i många år men det är lika fint fortfarande och säljs vad jag vet fortfarande via HTH-kök. Zinkkrukan till vänster kommer från Frankrike.


Det gör även den vackra kaminspegel som får dela plats med diverse Marockanska brickor på en av köksbänkarna.


Det stora skåpet köptes via en kompis som i sin tur räddade det från soptippen... en gammal gubbe som skulle göra sig av med det. Tänk vad folk kastar vackra saker!

Skåpet innehåller nu allsköns fat, skålar, glas och bringare som man kan tänkas behöva i ett kök. Den stora skålen med frukten i kommer från ett av mina favoritställen... Mölle Krukmakeri. Och den där mörkgröna kannan hade gärna fått flytta hem till mig...


Matbordet är också smyckat med vackra ljus, fattigmanssilver och en alldeles ljuvlig gammal kruka.


Som ni säkert förstår satt jag där mätt både i magen och mätt av alla dessa intryck som huset bar med mig. Och fanns det någon sorts marathon-tävling i att prata fort och länge... ja, då hade vi tjejer som träffades här kunnat ställa upp för jisses vad vi kunde snacka! :) Härligt!

Nästa gång visar jag fina bilder från ovanvåning och sovrum så kika in snart igen - här finns massor av godbitar!

Nu önskar jag er en härlig lördag - här fixas det med värmegolv i köket... håll tummarna.



9 kommentarer:

Hanna sa...

Verkligen ett fint hem.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

House number 11 sa...

Ja, underbart hem! Vilken smak hon har, din väninna!
Ha en fin kväll
Kram Jenny

Villa Hemma sa...

Ooooh, vad fint! Vilka bra vänner du har, perfekt att åka iväg o hälsa på o få ljuvlig inspiration :)

Kram

Tove Kristin sa...

Det var et virkelig et nydelig hjem =)

EM sa...

Så mycket fina saker. Vilket härligt hem. Och nu ångrar jag bittert att jag inte köpte olivträdet som jag stod så länge o grunnade över i mataffären idag. Tänk så fint i en sån kruka.
kram elsamarianne

Jessica sa...

Hejsan tack för ditt inlägg i min blogg alltid kul att få lite kommentarer. Vi ska handla vårat på ikea Lidingö. Var å tittade på ett annat kök som jag bara älska men skåpluckorna kostade lika mycket som luckor, spis ugn och micro på ikea så då blev det ikea:-) Vill ha nytt fint kök men inte lägga en förmögenhet på det då vi har både katt hund och tre barn så det kan ju behövas göra igen.Ha det kram

Sabina sa...

Härliga bilder!
Kram Sabina

110kvadrat sa...

Vilket underbart hem!! Där hade man nog kunnat gå runt i timmar o bara njuta i fulla drag... Wonderful!

marita blücher sa...

Hej Jenny,

Så glad jag blev att höra från dig - tusen tack för dina värmande ord ! Det var verkligen ett fantastiskt hem din väninna har, kunde flyttat in bums.
Hoppas vi ses till sommaren!?
Kram/Marita