29 juli 2013

Sommardagar


Det är så himla underbart på sommaren tycker jag - dagarna får gå och komma som de vill och det finns inga måsten. Göra små utflykter med familjen som alla kan njuta av på sitt sätt. Jag, svärmor och minstingen for iväg en runda till Butiken och Magasin 36 (och det är ju ingenting ovanligt för där är jag ju titt som tätt... jag har ju turen att bo nära!) De har rea nu.


Det finns så mycket fina saker... och det känns lite som att vara i en godisbutik. Saliven som ökar i munnen och ögat som inte kan se sig mätt. Ingenting kostar 50 öre som i godisbutiken men det finns lite olika priser, högt som lågt. Ibland åker jag hit och köper ingenting - bara låter mig inspireras. Fönstershoppar skulle man kunna säga.Jag är lite på jakt efter en lampa att ha ovanför mitt stora matbord och har svårt att bestämma mig vad jag ska ha. Väntar hem lampor till mitt kök som jag vill ha  upp först. Ni vet, hänga upp, känna efter och få en bättre bild av vad jag ska ha ovanför bordet... hoppas min elektriker kommer snart. Denna veckan kanske...!

Jag tycker det är svårt med lampor och blir alltid lite nervös och osäker när jag ska köpa dem. Särskilt om den då är lite dyr också. Då kan jag dra på det många månader. Och gissa om jag har "räddat"många köp då jag har ångrat mig efter en tid. Nu är där en lampa jag inte kan glömma och jag har gått och fnulat på flera år... så vi får väl se om jag vågar slå till!

När det gäller keramik å andra sidan... och porslin. Jisses amalia - DET köper jag till höger och vänster. Dessa fina från Höganäs Saltglaserat var nära jag plockade med mig hem. Så fina, handgjorda för bara 120 kr. Jo, några sådana ska det bli innan sommaren är slut.

Denna veckan är sista lediga veckan i sommar - mannen har redan börjat att jobba och jag ska göra egna små utflykter med barnen (i Skåne). Har ni några tips på vad göra med tre vildingar? 

Kram Jenny
2 kommentarer:

EM sa...

Göttigt att ha nära till en sån butik. Det är skönt att "fönstershoppa" också, för man kan hitta saker som man kan "gå och suga på" och sen slå till. Då brukar det bli väldigt bra...
Vi har det bra här uppe på berget, på ön, men att gå ner till badplatserna och "knö" med turisterna? Nej det drar jag mig för- får vänta tills vi kan ta oss ut med båten sen. "Husse" har semester om tre långa veckor. Innan dess får vi rå oss själva, och det är helt ok det också. Synd bara att man inte kan åka någonstans, för att lämna hunden i bilen är inte att tänka på ens...
Ni hittar säkert massor av trevligt att göra där nere i söder.
kram EM

Anonym sa...

Jag älskar också muggar och de där var riktigt snygga. Slå till!