04 juli 2013

Köksplats


Såhär mellan alla (!) blogginlägg gör man ju både ditten och datten kan jag säga. Två dagar innan julafton fick vi ett nytt kök (vilket var hyfsat påfrestande kan jag tala om). Såhär ett halvår efteråt är det fortfarande inte riktigt klart men nu har jag fått indikationer på att jag kanske får en fläkt om ett par veckors tid. Då håller jag tummarna att spisen också är inkopplad då... Gasspis blir det här hos oss minsann! 


Är det något rum hemma som vi är i heeela tiden och varje dag så är det köket. Och nu har det blivit perfekt för oss med en öppen variant (sådan där variant där man kan stå och laga mat i köket och ändå fortsätta pladdra på med alla gästerna ni vet?) med ett BAOTA stort matbord där alla vi och alla våra gäster får plats. 


Matbordet är sådär härligt hafsigt och spicke-ved-aktigt (ungefär som jag själv känner mig mellanåt). Egentligen ett felköp på Lauritz kan man säga men som efter lite hårdhänt behandling av mannen blir sådär RÄTT och känns så bra (här hos oss). 


Jag gillar tanken med att samla hela taikonfamiljen (lite som den där filmen Mitt stora feta grekiska bröllop...) och grilla, fixa mat o bara vara. Barnen springer omkring barfota och leker i trädgården, får skitiga fötter och vill inte gå och lägga sig. Mammorna och papporna får dricka vin och njuta av gott sällskap... ja, det gillar jag!


2 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vi renoverade vårt kök för några år sedan och det var inte kul alla gånger under tiden. Är dock glad över att jag fortfarande är lika nöjd med det!:) Vi har också en öppen planlösning och jag är jätte nöjd med det.
Låter så härligt med sådana där middagar!:)
Kram

EM sa...

Å vad härligt det låter. Minns när ditt nya kök var bara en tanke...typ... hela nätterna ;-)
Gasspis, minsann! Du kommer att bli helt förälskad i den!!! Det är nog det enda som jag saknar från gården, nu när vi bor i nybyggd lägenhet... men jag åker tillbaks ofta och kokar o har mig... älskar gasol-doften, haha. (får väl skaffa gasolgrill här) Men man måste ha spisfläkten på och tänk på att det får vara extra avstånd,,, men det vet ni säkert...
Läckert!
kram elsamarianne