01 augusti 2012

Genbrug KöpenhamnJag och Sanne ville gärna hitta lite loppisbutiker i Köpenhamn så det började vi leta efter. Det fina i den kråksången var ju att vi fick se delar av Köpenhamn som vi aldrig hade fått se annars. Loppisarna eller Genbrugen som det heter på danska hittade jag genom att googla på nätet. Några bra, några mindre bra... som väntat. Vad hittade jag då? Jo, förutom min fina sadel som jag visade er hittade jag ett "D" från en fasad någonstans. 50 dkk fick jag ge för det. 


I en kinabutik som vi gick in i för de hade de mest ljuvliga kinaskor (Kommer ni ihåg dem? Sådana man hade när man var liten, i sammet...). Efter mycket tittande och klämmande vågade jag ändå inte köpa några eftersom jag var osäker på tjejernas storlek. Men istället hittade jag detta fina blad med ett kinesiskt tecken. Fick förklarat för mig att det betyder "Kärlek" :) 10 dkk fick jag ge för det.


Och sen ett fynd i Lisbet Dahl-butiken som hade 70 % rea - kunde bara inte låta bli dessa fina sandaler för 65 dkk. Fast jag behöver egentligen inte några sandaler. Sparar nog dem till nästa år. 


På söndag är det ju dags för 6-års kalas också och på TGR köpte jag de fina, roliga sugrören. 5 för en tia - helt perfekt! Jag köpte två paket så att det räcker till hela, härliga gänget. Jo, där hittade jag rosa hjärtballonger också. Och prickiga servetter. Kalaaaas!


Sist men INTE minst, det senaste numret av danska RUM som älskar så! Oj, vad suddigt det blev - kanske för att jag bara längtar efter att få kasta mig i sängen och läsa den. Mums!

Håll med om att Köpenhamn är toppen!


6 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Härliga Köpenhamn! Som alltid levererar!


Skulle kommentera oftare hos dig men har så svårt att få tillkommentarsveriferingen från paddan. Det har blivit supersvår sedan den gjordes om för några månader sedan

Rosenvit sa...

Wonderful, wonderful Copenhagen!
Snurrsugrör, åh!!!
Silversandalerna, superfina!

Stog och klämde på ett par kinaskor i Stockholm i min storlek men köpte dem inte, ångrar mig.

Kram
Anna

Hanna sa...

Jag har aldrig varit i KÖpenhamn mer än på flygplatsen. Skule vara roligt att komma dit någongång.
kram
Hanna

EMs Bloppis sa...

Håller med till fullo.
Det där med att köpa ett magazin när man är ute o reser, även grannland, känner jag igen. Har t o m gamla som jag inte ens kan läsa pga språket (Amsterdam), men jag kikar på bilderna, hihi.
kram elsamarianne

VisitDenmark sa...

Vi håller med:)

Tack för fina inlägg och inspirerande bilder!

Hanna: Beroende på var du bor finns flera alternativa transportvägar till Köpenhamn. Hör gärna av dig om du vill ha mer information, info@visitdenmark.se

Mvh Fredrik, VisitDenmark

Industri house sa...

Härliga fynd du fått tag på :) Ja köpenhamn längtar jag också efter nu :) Ha det gott!kram jessica.