26 juni 2012

Regntips...


Vad gör man de dagarna när regnet öser ner och man vill ha lite inspiration och glädje? Jag går ju väldigt många gånger på loppis i de situationerna. Det känns inte helt bra att vara hemma. Man är lite deppig. Då går man på loppis. Det är skitbra medicin.


Jag har en "hemmaloppis" i Höganäs som heter Loppan och den har öppet varje vardag mellan 10-17 ca. Varje, varje dag kommer det in nya saker och de skänker överskottet av pengarna till olika saker som Svenska kyrkans internationella arbete, Världens barn och Radiohjälpen. De ordnar även hjälpsändningar till behövande länder och är ansvariga för ett barnhem i Rumänien. Det känns såklart extra bra att handla där!


Denna gången blev det en STOR rund spegel som fick följa med hem. Några gamla apoteksburkar och ett par stämplar. Allt för 75 kr. Inte illa pinkat - neeeeheeej.


Idag skiner solen lite på oss här i Skåne. Det är inte mycket men det är åtminstone solstrålar så det gäller att vara tacksam :)

Fortsätter nedräkningen jag... 4...


7 kommentarer:

millandante sa...

Underbart med loppisar, och sådana stamställen som bara fyller på och fyller på... de gillar vi!!:)

Lägger denna på minnet till nästa gång jag är i Höganäs, tack för tipset!

Kram

Grodmamman sa...

Roligt med sådana loppisar där det inte bara är "skräp".
Här hade vi sol och riktigt skönt fram till tre, sedan har det regnat från och till. Åskan slog tydligen ner också, så ett tag hade vi varken tv, telefon eller internet. Jag och barnen tog ett parti yatzy istället, som jag vann, men nu är allt tillbaka.
Kram

Rosenvit sa...

Loppan är ett kanonställe. Var där några år sedan.
Här besinnade jag mig från att svänga inom favvoloppisen idag, kanske för att solen sken eller för att glassfabriken hägrade.

Kramar
Anna

Pernilla sa...

Tack för tips, var i Höganäs ligger den?

EM (elsamarianne) sa...

Det är så klart bra när det går till välgörande ändamål. Lite skämmigt när man har hemmaloppis och pengarna går till... en ny iPad till mor i huset. Men vi skänker prylar också, och lämnar kläder som åker iväg i hjälpsändningar. Samvetet...
kram elsamarianne

110kvadrat sa...

Ja, man kan inte annat än älska loppisar! Får ta och besöka den nästa gång jag är i Höganäs! Snart så:)

Ha en bra dag

Kraam Emma

Bruno och Mig sa...

Visst är det roligt med loppisar! Så kul att fynda. Men det roligaste på sommaren är bondauktioner. Tänk att ta med sig en korg med fika, sitta i gräset i solen och ropa på fyndlådor och gamla vackra föremål.

Du visar fina bilder.

Ha en bra dag
Kramar Louise