25 februari 2013

Skola
Hej på er!

Idag var jag med sonen på utvecklingssamtal i skolan. Det pratades om matte och läsning, NO och engelska. Sonen skruvade besvärat på sig för han tycker inte om att prata om sig själv. Och så var han hungrig. Här på kvällen sitter jag och tänker att det är jäkligt skönt att inte vara barn och behöva dansa efter andras pipa för jämnan. Idag tog jag mig ett glas vin till exempel. Det skulle aldrig sonen få göra. Och jag tänkte att det vore himla jobbigt om någon översittartyp skulle sitta och tala om för mig vilka åsikter han/hon har om mig. Jag har gått och blivit lite "egen" - fan va skönt! Stackars barnen som har den helvetestiden framför sig. Att behöva passa in på längden och tvären. Att vara snäll men inte en pusch-over, att vara duktig i skolan men ändå hinna vara duktig på allting runt omkring. Fy fabian säger jag. 

J

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket väl talat min kära! Det finns många fördelar med att vara barn men det där med att passa in och anpassa sig efter färdiga mallar hade man gärna velat att de hade sluppit!

<3 Lena

chokladblomma sa...

:) Ja, det är skönt att vara vuxen. Aldrig att jag skulle vilja vara t ex tonåring igen. Usch!

Grodmamman sa...

Känner detsamma när jag läser betygskriterier för högstadiet och ser barnens alla läxor. Rätt skönt att vara vuxen!:)
Kram

EM sa...

Ja fy för den att vara ung över huvud taget. Att ha det är med jobb framför sig. Vad ska man bli, får man jobb, var ska man bo, vem ska man vara med´´´
?????
en massa frågetecken och så ännu fler krav och man ska passa in... nej vi vuxna kan bara stötta. För jag vet att det där med att ge råd, då kan man lika gärna banka huvet i väggen...hihi. Vilken ungdom har följt vuxnas råd?
kram EM

millandante sa...

Ja fy fabian var rätta ordet. Det krockar idag, var dig själv men följ normen...

Kram

Petra Eriksson sa...

Hejsan! Bara lilla jag som kikar runt och lämnar lite avtryck. Tack för all fin inspiration! KRAM Petra E www.romantiskahem.blogspot.com

Hanna sa...

Ville bara titta in och önska en Glad Påsk.
Kram
Hanna