23 juli 2012

Helsingörsresa från helvetet(bild lånad från http://loroxa.blogspot.se/)

Idag fick vi för oss (av någon anledning) att det skulle vara trevlig att ta familjen till Helsingör. Gå där och strosa och titta i affärer, kanske till och med någon antikaffär, smaka på goda ostar och stanna till vid något fik. Ja, sådär som man hör andra göra. 

Tji fick vi!

Innan vi över huvud taget kom iväg fick vi stanna vid Thai-restaurangen och äta lunch, barnen och vi själva störthungriga. 300 spänn for vi på där. Det var ändå ok för här var familjen något så när glad.

När vi till slut kommer på båten (familjebiljett för 130 kr) får jag ställa mig i en tjugo meter lång kö till damtoaletten för att Ina var "KISSIIIIIG!" Efter en lång stund kom vi fram. Andra stod och väntade på oss. Då kunde hon inte kissa. 

Av båten och upp på gågatan. Vi hinner inte gå 10 meter innan Ina börjar gnälla om hur kissig hon är... och hur töstig hon är. Arvid vill ha glass och Esther vill ha allt. Gnäll och stön och ingenting är kul. Tillbaka till de offentliga toaletterna nere vid torget. Och naturligtvis går vi förbi glasskiosken på vägen dit - ett jäkla liv blir det. Så snabbt till toaletten och sen snabbt tillbaka till glasskiosken. Som inte tar kort. Bort och hämta cash. Köper den sabla glassen. Sitter som packade siller i den lilla gränden där tusen andra människor väntar i kö för att köpa glass. Och väntar på oss, att vi ska äta upp så att de kan ta vår plats. Vilket helvete. Glass 175 kr.

10 meter på gågatan och en jäkligt dyr glass är behållningen av vår tripp till Helsingör. Jag var så utmattad och besviken att vi åkete raka vägen hem. Dyrt blev det.

Så undrar folk varför vi inte åker på solsemester. Aldrig i livet.


11 kommentarer:

Grodmamman sa...

Livet med barn är väl underbart!?!
Ärligt talat, fy vad tråkigt när det blir så där. Förstår dig fullständigt, hade känt likadant.
Kram

EM sa...

Kan det trösta lite om jag säger att en resa på tu man hand med älsklingen till Helsingör för att njuta under semestertid orsakar samma panik, frustration och ilska över folk, folk och folk och så blir det dyrt för man måste ju äta,,, och på vårt stamlokus är alltid fullt och inga platser och man måste vänta och man blir svettig och vill bara åka hem...så får man mat, öl och så en glass, ja i gränden med en boll på och lite tröst när man fått köpa blomster på torget...men varje gång säger vi: aldrig mer under sommaren...
kram elsamarianne

Annes vita rum sa...

Fin blogg du har! roligt att kika in här:) kram/Anne

Annes vita rum sa...

Hihi,fortfarande frustrerad:) kul att du är med på min utlottning,men du glömde tala om hur många lotter...
Anne

Annika Christensen sa...

Hej Jenny!
Det där känner jag igen. Fast just nu känns de längesedan. Jag åker på solsemester med dottern i sept.
Så spar solresan till barnen blir stora och åk med en och en.
Det är min taktik.
Allt gott
Annika

Limetwig sa...

Nämen stackare, det va ingen kul resa. Bättre tur om ni vågar er ut en annan gång!
En sån underbar butik i Höganäs, den missade jag helt när vi var där förra helgen... jaja ännu en anledning till att åka till Höganäs igen:) tack för tipset!

110kvadrat sa...

usch då, låter jobbigt!

Bättre att stanna hemma och ta glassen på Bertas:)

Annas skattkammare sa...

Ja det där hade jag inte heller klarat med tålamodet eller stressnivån under rimliga nivåer.. Usch så trist, men om ni har tur kan ni gapskratta åt det om några år.. Så blir det oftast för oss till slut.. :)
Kram Anna

GRANSTAV sa...

Jag kan ju inte göra annat än att skratta. Förlåt men jag lider med er och så känner man ju igen sig :). Stackare! Hoppas nästa tripp blir bättre.

Louise Alexandersson fotografier sa...

ni var iallafall tillsammans :)

Anonym sa...

Fick mig ett gott skratt!! Igenkänningsfaktorn är HÖG!
/ Kristina Sandin