17 maj 2012

Hemma hos på Råå


God morgon alla inredningsdiggare! 

Här kommer lite bilder från ett INSPIRERANDE hem. Ja, hemmet är inspirerande men tjejen som har hemmet är ännu mer inspirerande än så! Jag har hittat en inrednings-soulfriend. Jenny som bor här med sin man och sina två barn har varit intresserad av inredning så länge hon kan minnas. Sedan hon var liten tjej har hon möblerat om och sytt kläder, väldigt kreativ.


En dator är svårt att klara sig utan i dagens läge och den står väl synlig på ett skrivbord placerat en bit ut från väggen så man kan gå runt om det. Det blir ett luftigt  rum och man har en härlig utsikt ut genom fönstren när man sitter där och betalar räkningar.


I köksfönstret står det två gamla olivkrus med örter i och utanför fönstret ser man den stora, vackra palmen som Jenny lyckats köpa till halva priset på en plantskola. Ibland gäller det att ha tur! 

Man skulle kunna säga att Jenny har samlat i hela sitt liv till sitt hem. Mycket av möblerna och inredningsdetaljerna har hon hittat utomlands på resor och mycket i Köpenhamn. Så fort hon åker någonstans har hon sina inredningstentakler ute och det är sällan hon kommer hem tomhänt. Hennes föräldrar bodde en tid i Kina också och där kommer en del saker från.


Jag lägger märke till ett collage på väggen och det har Jenny fixat ihop själv tillsammans med sina barn. Snyggt, enkelt och kreativt! I detta hemmet kan man vara säker på att det händer saker hela tiden. Från tid till en annan byts det ut både möbler och annat. Allt efter humör! Allt lika fint.


Det finns otroligt mycket att titta på i detta hemmet och jag kan knappt se mig mätt på alla fina saker. Det lilla bokstödet i form av ett manshuvud är gjord i keramik. Jenny kallar honom "den lilla tänkaren".  Tidigare hade hon honom i sitt smyckeskåp och hade halsband runt halsen. Nu står han här på en hylla i köket.

TACK Jenny för att jag fick komma och "stjäla" lite bilder från dig.

That's it for now... men om ni kikar in om ett par dagar kommer det fler bilder!

So long!

8 kommentarer:

Hanna sa...

Mycket vackert hem.
Kram
Hanna

Karin A sa...

Ursnyggt och väldigt inspirerande! :) Hoppas du får en fin dag...

Kram Karin

EM (elsamarianne) sa...

Ja ett väldigt vackert och inspirerande hem. Och fina bilder...Att flytta ut skrivbordet en bit från fönstret är ju himla smart. Vi gjorde så med vår soffa i vardagsrummet och jag hade ingen aning om att man verkligen gick där bakom så ofta som vi gör. Hundarna älskar att gömma sina ben där bakom också (som om dom inte syns, då lr...)
Ha en fortsatt trevlig dag/helgdag
kram elsamarianne

Louise Alexandersson fotografier sa...

tack för att du visar bilder, jag tror jag vet vilket hus det är och har alltid undrat över insidan :)

kram

piccolacasa sa...

Oj så fint! Gillar mattan på första bilden, de stora kruset på skrivbordet och lilla tänkaren. Så vackert!
kram!

enannanhelena sa...

Husesyn!! Finns det något roligare än att få tassa runt i någons hem, särskilt för första gången? Underbart kul och lite spännande att upptäcka ett "främmande" hem!

Att se en palm stå och vaja utanför köksfönstret måste vara härligt. Och den lille tänkaren var fin!

Här hemma har vi 'en liten läserska' i bokhyllan, att vi ärvt henne av de kära svärföräldrarna gör henne bara ännu finare.

Tack för fina bilder!

:)
/helena

Anci sa...

Ja, det är ett mysigt och vackert hem. Jag håller med !

Kram
Anci

Anonym sa...

Hej och tack för alla fina kommentarer. Nu blir jag ännu mer "taggad" att möblera om, sälja lite av mitt nuvarande för att kunna införskaffa lite nytt:) jag har tok-förälskat mig i en soffa från" retro modern design"..Tack Jenny för fina bilder och fin story<3
Kram kram