05 juli 2015

Rogoznica, KroatienTvå härliga veckor fick vi i Rogoznica. Vackra, vackra Kroatien. Det är ett helt underbart land. Vädret är fint, växtligheten, maten och omgivningarna. Ljuvliga! Jag kan bara tala mig varm. Rogoznica är en liten turist- och fiskeort i Dalmatien i södra Kroatien. Byn ligger i en bukt strax norr om Split och vi hyrde ett hus där via vänner både förra året och i år. 


Vägen ned från huset ser vi havet och precis där badar vi dagarna i ända också. Vattnet är verkligen kristallklart då stränderna inte består av sand utan lite småsten istället. För mig som hatar flygande sand är det underbart att slippa det! 


Här ser ni själva "beachen". Det är som små privata "bryggor" som ligger längs hela strandlinjen. Det samlas lite olika familjer vid varje "brygga" men bara sådär lagom. Det blir aldrig trångt och jobbigt. Barnen älskar stället! 


Det finns en liten ö som förbinds med fastlandet av en lång bro. På morgonen är det perfekt att ge sig ut på en powerwalk längs ön och njuta av utsikten runt omkring. Ute på ön finns också små fina o prisvärda restauranger att njuta av på kvällskvisten. 

Även om det är riktigt härligt att vara borta sådär är det så himla skönt att komma hem till sin lilla vrå igen. Jag älskar ju mitt hus och det fina Lerberget. Det är verkligen som de säger "borta bra men hemma bäst"! Fast nästa år bär det nog ändå av till Rogoznica igen. Vilket underbart ställe! 

Kram J

2 kommentarer:

Royal health Center sa...

online,AK47 Pistols for sale online,Buy Firearms us,Buy guns in uk,Buy guns in Australia,Buy Guns in USA,Buy firearms in Europe,Buy firearms in UK,Buy Beretta pistol online,Buy handguns online,Buy shotgun online,Buy machine guns online,Firearms for sale online,Guns for sale

beretta 92fs for sale

sig sauer p938 for sale

beretta for sale

glock 30 for sale

glock GUN STORE

https://superdachpups.com/ sa...

Your Blogs always based on all basic concepts which anyone can understand so easily and relate to Pleasure to read your Blogs Sir.golden retriever puppies for sale near me
dachshund puppies for sale near me